Acasă » Lansări de carte

Scriitori dobrogeni la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus – Bucureşti

Scris de pe noiembrie 25, 2012 – 8:27 amFără comentarii

Sâmbătă, 24 noiembrie, la ora 12,oo, în plină efervescenţă a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus,  Amelia Stănescu şi-a lansat la standul Editurii Brumar noul său volum de poeme Couvertures de pluie / Aşternuturi de ploaie.

Cartea a fost prezentată de poetul Paul Vinicius, scriitorul şi criticul literar Felix Nicolau şi Robert Şerban – directorul Editurii Brumar din Timişoara. Apărut într-una dintre cele mai frumoase colecţii de poezie din ţară, volumul Ameliei Stănescu conţine poezii în duet cu varianta lor în limba franceză realizată de scriitorul şi traducătorul constănţean Mădălin Roşioru.

Aşternuturi de ploaie reuneşte poeme ce se deosebesc prin stil şi respiraţie de cele din volumul anterior – Mecanica firii – , unde textul era mai concis, mai ermetizat. Aici versul este ospitalier, dezvoltat în fărâme de poveste, de culise erotizate uneori. Aşternuturi de ploaie într-o cameră ridată. Nici o prezenţă umană. Doar un monolog al tăcerii gândului ce reverberează…” – a mărturisit autoarea.

Târgul de carte a ajuns la cea de-a XIX-a ediţie şi s-a desfăşurat între 21 şi 25 noiembrie 2012, la Bucureşti.

1 × = 6