Lansări de carte

Lansări de carte, întâlniri cu cititorii, reeditări…

Evenimente

Întâmplări, aniversări, festivaluri etcetera

Proiecte

Proiecte și programe ale filialei Dobrogea și ale Uniunii Scriitorilor din România

Premii

Premiile Uniunii Scriitorilor din România, participări la festivaluri și distincții obținute de scriitorii dobrogeni

Anunţuri

Anunţuri administrative, miscellanea…

Acasă » Premii

Ion Codrescu, premiat la Festivalul de Micronuvelă şi Haiku din Franţa

Scris de pe iunie 3, 2010 – 8:31 pmFără comentarii
Ion Codrescu, premiat la Festivalul de Micronuvelă şi Haiku din Franţa

Nu doar elevii sunt premiaţi la concursurile din strainătate, ci şi profesorii lor. Pentru iubitorii de artă şi literatură de la malul mării, precum şi pentru toţi cei care apreciază cultura niponă, numele lui Ion Codrescu are o rezonanţă specială. Constănţeanul este o prezenţă constantă la concursurile şi festivalurile internaţionale de haiku şi haiga, fiind premiat de numeroase ori. De curând, artistul, totodată pedagog şi scriitor, a reprezentat Constanţa la două manifestări speciale, care promovează creaţiile literare şi plastice de inspiraţie niponă: expoziţia de Pictură Haiga de la Institutul Cultural Franco-German din Tubingen (Germania) şi Festivalul de Micronuvelă şi de Haiku de la Beauvais (Franţa), potrivit Telegraf.

La Beauvais, Codrescu a câştigat Premiul I şi Medalia Regiunii Picardia la secţiunea proză poetică (haibun), la care au participat aproximativ cincizeci de scriitori. Festivalul de Micronuvelă şi de Haiku de la Beauvais, care s-a desfăşurat în perioada 21-24 mai, a reunit prozatori şi poeţi din ţări precum Franţa, Belgia, Olanda, Elveţia şi România. Lucrările în proză care au fost selecţionate şi premiate de către juriul festivalului au fost tipărite în volumul intitulat “O întâlnire într-o călătorie”.

La Expoziţia Internaţională de Pictură Haiga şi Fotografie-Haiku, desfăşurată în perioada 13-19 mai, în vechiul oraş universitar Tübingen din Germania, Ion Codrescu a fost invitat de onoare. La acest eveniment, la care au luat parte creatori din Franţa, Olanda, Elveţia şi Belgia, artistul constănţean a expus şase compoziţii de pictură haiga inspirate din poezia franceză.

Ion Codrescu este membru al Uniunii Scriitorilor – Filiala Dobrogea şi şef al catedrei de Arte Plastice din cadrul Şcolii nr. 39 „Nicolae Tonitza“, unde îi iniţiază pe elevii de la clasele de pictură în tainele graficii, dar şi ale liricii japoneze.

sursa: Cristina Ştefan, Ziua Online

Lasă un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Anda dapat menggunakan tag HTML ini:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


7 + = 13