Lansări de carte

Lansări de carte, întâlniri cu cititorii, reeditări…

Evenimente

Întâmplări, aniversări, festivaluri etcetera

Proiecte

Proiecte și programe ale filialei Dobrogea și ale Uniunii Scriitorilor din România

Premii

Premiile Uniunii Scriitorilor din România, participări la festivaluri și distincții obținute de scriitorii dobrogeni

Anunţuri

Anunţuri administrative, miscellanea…

Acasă » Evenimente, Lansări de carte

Ştefan Caraman a adus „Scrisorile către Rita” la Constanţa

Scris de pe martie 26, 2013 – 11:22 pmFără comentarii

Un articol de Sorin Dinco, preluat din Telegraf Online, 26 martie 2013.

Veşti bune din zona liberă de impostură a culturii dobrogene. Romancierul, dramaturgul şi poetul Ştefan Caraman a stabilit un record de audienţă, la serata de literatură organizată de Asociaţia KULTurale, în clubul Doors, duminică seară. Anunţată ca o întâlnire în stil „hardcore metafizic”, lectura publică din romanul de mare succes al scriitorului tulcean, „Scrisori către Rita”, a şocat, scandalizat şi apoi a armonizat dialogul dintre public şi autor, arătând, în împrejurări în care e nevoie urgentă de aşa ceva, că literatura de calitate are impact puternic, dacă este pusă în adevărata ei valoare cu strategii noi de entertainment.

Cu un club mai plin decât a fost cu o duminică în urmă, la concertul unui jazzman de prestigiu internaţional, Mike Godoroja, ediţia a doua a proiectului „Mecanici poetice”, iniţiat de poetele Iulia Pană şi Amelia Stănescu, fondatoarele „KULTurale”, a surprins prin invitarea în urbe a incomodului Ştefan Caraman, al cărui C.V. literar e unic în România. Rocker prin pasiune, economist prin studii şi director de bancă prin ocupaţie, invitatul serii a spus povestea romanului „Scrisori către Rita”, scris exclusiv pe internet (pe un blog), de-a lungul unui singur an, cu doar patru zile de întrerupere în „şantierul” impus ca disciplină de lucru, zilnic. Romanul, apărut la Editura Tracus Arte în 2011 şi scos deja în a doua ediţie, spune „pe şleau” povestea unui tânăr „macho”, solitar şi solidar, totodată, într-o lume aşa cum o cunoaştem, cu luminile şi umbrele ei, pe o limbă aşa cum o vorbim, cu sclipirile diamantine şi vulgaritatea ei inevitabilă.

Pe scena clubului a urcat tânăra trupă rock Overflow, pentru interludiile muzicale combinate cu lectura fragmentelor din roman, asigurată de actorul Andu Axente.

Tratat de public ca un star rock, după sesiunea de autografe şi poze, Ştefan Caraman a declarat: „Iubesc Constanţa! Mă inspiră, aici am prieteni şi neamuri, însă în seara asta (n.r. duminică), am vrut să văd un public cu totul nou, oameni care într-adevăr caută şi citesc cărţi. Sunt satisfăcut şi motivat să revin cu mare plăcere”.

Lasă un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Anda dapat menggunakan tag HTML ini:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


− 6 = 2