Acasă » Evenimente

Amelia Stănescu, sur les chemins de la poésie

Scris de pe mai 16, 2013 – 12:01 pmFără comentarii

2013 s-a dovedit un an extrem de fast pentru una din membrele Filialei noastre!…

Cât un program de candidatură!

Volumul bilingv al Ameliei Stănescu, Aşternuturi de ploaie / Couvertures de pluie (editura Brumar, Timişoara, 2012, traducere în limba franceză de Mădălin Roşioru), se lansează pe 17 mai 2013 la Nancy, Franţa. Evenimentul este organizat de Asociaţia L’Arc Carpatique, coordonată de prof. univ. dr. Vasile Măruţă.

În acelaşi an apare versiunea româno-spaniolă a Aşternuturilor de ploaie / Mantos de lluvia (editura Brumar, Timişoara, 2013, traducere în limba spaniolă de Mario Castro Navarrete) şi versiunea în limba italiană a volumului Mecanica firii din 2005: I meccanismi dell’essere (Editura ex Ponto, Constanţa, 2013, traducere în limba italiană de Lucia Tarase).
În septembrie 2013, Amelia Stănescu participă la un Festival al artelor (pictură, muzică, poezie) în Italia, la Gualtieri: Incontri d’Arte (1-15 sept 2013), fiind invitată să recite în zilele de 13, 14 şi 15 sept.

× 5 = 40