Acasă » Anunţuri

In memoriam Nicolae MOTOC

Scris de pe iunie 7, 2013 – 9:15 am2 Comentarii

În data de 6 iunie 2013 a plecat dintre noi, după o îndelungată suferinţă, poetul Nicolae Motoc, membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 1972. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Născut la 1 februarie 1935, în oraşul Feteşti, judeţul Ialomiţa, absolvent al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa şi al Şcolii de Literatură şi Critică literară „Mihai Eminescu”, licenţiat al Facultăţii de Filozofie, Universitatea Bucureşti, Nicolae Motoc  a fost redactor şef adjunct al revistei „Tomis” din 1966 şi până la vârsta pensionării. În calitate de lector al Casei de editură Ex Ponto a îngrijit o serie de cărţi (unele de debut) semnate de Ion Roşioru, Ana Ardeleanu, Dima Zainea, Gabriela Apostol, Radu Şuiu, Amet Aledin, Ilie Valentin ş.a.m.d.

A vegheat debutul multor tineri scriitori şi a pregătit o nouă generaţie de redactori ai revistei Tomis.

“Timpul ne fură oameni şi locuri, ne fură amintiri. Şi acolo unde toate acestea se adună, e o durere mare, un tărâm al lacrimilor de sânge.

Cuvintele sunt, adesea, neputincioase. Şi ne pare rău, ne pare foarte rău, Nicolae Motoc, că nu vom mai avea prilejul să te vedem, să te auzim şi să ne cânţi din lira elegiilor tale marine…

Amelia Stănescu

2 Comentarii »