Acasă » Anunţuri

Concursul Naţional de Literatură „Agatha Grigorescu Bacovia” – 2013

Scris de pe iulie 25, 2013 – 10:49 am2 Comentarii
Asociaţia Culturală „Agatha Grigorescu Bacovia”, revista Fereastra şi Primăria Oraşului Mizil organizează ediţia a VII-a a Concursului Naţional de Literatură „Agatha Grigorescu Bacovia”.
REGULAMENT
- Pot participa toţi creatorii de literatură, indiferent de vârstă sau afilierea la U.S.R. sau alte asociaţii ale scriitorilor. Concurenţii vor trimite, până la data de 15 septembrie 2013 (data poştei):
- Pentru SECŢIUNEA POEZIE – maximum 15 poezii, încadrate în format „A4” (cel mult 8 pagini culese cu Times New Roman, corp 14, obligatoriu cu diacritice), pe suport electronic (e-mail sau CD).
- Pentru SECŢIUNEA PROZĂ – maximum 12 pagini format „A4”, culese cu Times New Roman, corp 14.
Pentru ambele secţiuni textele se semnează cu numele real (dacă autorul doreşte să fie publicat sub pseudonim va specifica acest lucru).
- Se anexează un CV, care va cuprinde şi adresele de corespondenţă (poştală, e-mail, nr. de telefon) şi o fotografie în JPEG sau TIF.
- CD-urile expediate prin poştă se trimit pe una din adresele: Asociaţia Culturală Agatha Grigorescu Bacovia, str. Agatha Bacovia, nr. 13A, Mizil, judeţul Prahova, sau Lucian Mănăilescu, str. Unirii, bloc 35 C, ap. 14, Buzău, cod poştal 120237.
- Textele prin e-mail vor fi expediate la adresa: lmanailescu@yahoo.ro
Vom confirma primirea textelor imediat ce acestea ne-au parvenit. (Lipsa confirmării este echivalentă cu neprimirea textelor.)
- Juriul, format din: preşedinte – Virgil Diaconu (redactor-şef al revistei piteştene Cafeneaua literară), membri: Emil Proşcan, primarul oraşului Mizil, Niculai Tăicuţu, Emil Niculescu, Lucian Mănăilescu (membri U.S.R),  va acorda Marele Premiu (1000 lei) şi câte trei premii pentru fiecare secţiune (I – 700 lei, II – 500 lei, III – 300 lei; valorile respective sunt cele minim estimate, ele putând să crească, în funcţie de resursele bugetare obţinute pentru concurs). De asemenea vor fi acordate premii speciale şi menţiuni ale unor reviste literare sau instituţii de cultură.

Câştigătorii vor fi anunţaţi din timp pentru a participa la festivitatea de premiere din luna octombrie, urmând să confirme prezenţa. În cazul neprezentării la festivitate premiile se redistribuie.

2 Comentarii »

1 + = 8