Acasă » Anunţuri

CONFERINŢĂ DE PRESĂ

Scris de pe septembrie 30, 2013 – 6:54 pmFără comentarii
Angelo Mitchievici

Miercuri, 02.10.2013, ora 10.30, are loc prima conferinţa de presă organizată de Uniunea Scriitorilor din Romania (USR) – filiala Dobrogea cu prezenţa noului preşedinte al filialei, Angelo Mitchievici, la sediul Bibliotecii Centrale Universitare, Bulevardul Mamaia nr. 124, Biblioteca virtuală, clădirea nouă, et.2.

Pe data de 28.09.2013 Uniunea Scriitorilor din România a organizat alegeri generale – pentru desemnarea preşedintelui organizaţiei, şi alegeri locale – pentru desemnarea preşedintelui filialei Dobrogea. Procedural, rezultatul alegerilor generale va fi disponibil pe data de 07.10.2013, după numărarea voturilor fiecărei filiale a Uniunii, iar alegerile filialei Dobrogea s-au încheiat cu investirea dlui. Angelo Mitchievici, pentru un mandat de 5 ani.

În cadrul întâlnirii de miercuri, 02.10.2013, Angelo Mitchievici îi va avea alături pe membrii Comitetului Director, d-nii Ovidiu Dunăreanu, Nicolae Rotund, Sorin Roşca şi Mădălin Roşioru. Cu această ocazie, noul preşedinte îşi va prezenta programul pentru mandatul 2013-2018 şi va răspunde întrebărilor presei.

Angelo Mitchievici este conferenţiar universitar la Facultatea de Litere a Universităţii “Ovidius” din Constanţa, doctor summa cum laude al Universităţii din Bucureşti, critic de film, cronicar permanent al revistei România literară, membru UCIN şi membru FIPRESCI, autor al cărţilor Filmele care ne-au schimbat viaţa (2013), Decadenţă şi decadentism în contextul modernităţii româneşti şi europene (2011), Umbrele paradisului. Scriitori români şi francezi în Uniunea Sovietică (2011), Simbolism şi decadentism în arta 1900 (2011), Mateiu I Caragiale. Fizionomii decadente (2007), Explorări în comunismul românesc (vol I, II, III) şi altele.

Persoane de contact:

• Ovidiu Dunăreanu / Tel: 0722912598