Acasă » Proiecte

Schimb de cărţi 2013

Scris de pe octombrie 3, 2013 – 10:11 pmFără comentarii

[Preluare Mirela Stîngă, Telegraf]

Proiectul cultural „Schimb de cărţi” continuă şi în octombrie, în ultima zi de joi a lunii, aşa cum s-a stabilit la întâlnirea din septembrie. Astfel, pe 31 octombrie, de la ora 18.00, cei care au adoptat obiceiul sănătos al lecturii sunt aşteptaţi la Forte Life, din zona Dacia, pentru a face schimb de cărţi şi de idei. „Mulţi dintre oameni sunt adormiţi şi ignoranţi. Nu mai ştiu cine sunt. Ce credeţi că s-ar întâmpla dacă toţi ar începe să îşi asume, în proporţie de sută la sută, responsabilitatea? Menirea cărţii este: ajută, înalţă, sensibilizează. Cartea este şi superioară, dar şi populară în acelaşi timp”, este de părere gazda evenimentului „Schimb de cărţi”, Marius Dinu.

La ediţia din septembrie a manifestării, scriitoarea Mihaela Burlacu – care nu a lipsit de la nicio întâlnire – a prezentat romanul „Decalogul tăcerilor albastre”, din care a citit câteva fragmente. „Dacă e să ne batem pe ceva în această lume, ar trebui să ne batem pe cărţi, aşa cum se întâmplă, de regulă, la această minunată manifestare. Literatura face parte din fiinţa noastră vie şi ne îmbracă în frumuseţea ei magică. Cred în şansa cărţilor de a vindeca lumea de tot urâtul în care eşuează uneori. Adevărurile cuprinse în ele salvează şi nu îngenunchează şi în ele sunt cuprinse planete, universuri, zboruri, cuprinse în numele unor idealuri”, a spus scriitoarea.

5 − = 1