Acasă » Anunţuri

La aniversară: „Metamorfozele imaginii eminesciene”

Scris de pe ianuarie 14, 2014 – 6:08 pmFără comentarii
Mihai Eminescu

Filiala Uniunii Scriitorilor Dobrogea, Universitatea „Ovidius” din Constanța şi Consiliul Judeţean Constanţa organizează miercuri, 15 ianuarie 2014, la ora 12.00, în Aula Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman” din Constanţa (str. Mircea cel Bătrân, nr. 104A), Conferința „Metamorfozele imaginii eminesciene”, susținută de conf. Angelo Mitchievici,  Preşedintele Filialei USR Dobrogea, celebrând 15 ianuarie, ziua de naştere a poetului naţional Mihai Eminescu.

Posteritatea literară a operei eminesciene care poate alcătui, în sine, o mică bibliotecă este dublată de una iconică, a imaginilor pe care personalitatea poetului le-a generat cu concursul a numeroşi artişti plastici. Această fascinaţie faţă de figura spiritului eminescian a marcat generaţie după generaţie, a modelat imaginarul nostru identitar şi a consolidat o mitologie sui generis, înscrisă în efigie în acest arcimboldesc chip eminescian… Câteva etape din acest complex parcurs imagistic relevă felurile în care-l „privim” pe Eminescu şi, prin el, propria noastră cultură.

Evenimentul cuprinde și recitalul muzical al distinsei soprane Gabriela Dobre, acompaniată de formaţia de mandoline, “MANDOLINATA”, pe versuri de Mihai Eminescu.

Conferinţa Metamorfozele imaginii eminesciene” este a doua dintr-un set de prelegeri iniţiate în cadrul USR, Filiala Dobrogea, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi parte a proiectului noului preşedinte USR, Angelo Mitchievici, proiect ce urmăreşte dezvoltarea unei relaţii durabile între mediul academic, reprezentat la vârf de personalităţi ale lumii culturale şi ştiinţifice, studenţi şi tineri studioşi, instituţii publice din Constanţa şi Uniunea Scriitorilor, Filiala Dobrogea.

Evenimentele organizate în cadrul USR Filiala Dobrogea vor fi  promovate atât pe website www.usr-dobrogea.ro, cât şi pe pagina de facebook usr dobrogea.

× 9 = 63