Acasă » Lansări de carte

Mugur Grosu: actualizare Status, la Cărtureşti – Constanţa

Scris de pe februarie 6, 2014 – 11:23 amFără comentarii

Filiala Uniunii Scriitorilor Dobrogea şi Facultatea de Litere a Universităţii „Ovidius” din Constanța vă invită sâmbătă, 8 februarie 2014, la ora 18.00, în Librăria Cărtureşti Constanţa (City Park Mall, Bvd. Alexandru Lăpuşneanu), pentru lansarea volumului de prozopoeme STATUS, semnat de poetul constănţean MUGUR GROSU, volum care apare la editura HERG BENET PUBLISHERS.

Plastician, performer şi publicist, Mugur Grosu este autorul volumelor Haltera cu zurgălăi (poezie, Ed. Pontica, 2001), Măcelărie (publicistică, Ed. Tomis, 2006), sms / ei respiră și fac dragoste ca şi fluturii (experiment, Ed. Vinea, 2006), troleul 43 s-a spânzurat cu cordonul de la capot (experiment, Ed. Vinea, 2007 / ediția a II-a în 2009) şi Grossomodo (poezie, Ed. Tracus Arte, 2011). Fost redactor-șef adjunct al revistei Tomis în 2007-2008, co-fondator, alături de Victor Scoradeţ, al Fundației ParteR şi al Teatrului Arca, Mugur Grosu activează acum editor şi coordonator de comunicare la revista Zeppelin din Bucureşti. Din 2013 este şi membrul trupei Upanishadows – un proiect muzical prospectiv care, prin improvizaţii şi recitative live, aduce literatura şi muzica într-o formulă sincretică: poejazz.

Neoavangardist şi experimentalist, Mugur Grosu a coborât poezia în strada căreia i-a redat murmurul, ritmurile, convulsiile şi paradoxurile, în oraşul pe care-l străbate precum o lamă de cuţit. Statusurile lui Mugur Grosu sunt stări de fapt şi întâmplări trecute printr-o baie de acizi, decupaje maliţioase, mefistofelice sau tandre, vag nostalgice pe care le bricolează ingenios asemeni unui jazzman şi le transformă în mici spectacole. Avem în STATUS un volum care face coregrafia banalului, a faptului divers, mizând pe proză şi pe vers, un volum al unui acţionist care trăieşte la maxim, minimul trist. Insurgent cu ironie şi sălbatic cu inocenţă, Mugur Grosu alcătuieşte un volum a cărui intensitate te prinde şi te ţine aproape, lăsându-te să-i simţi răsuflarea caldă, plină de viaţă.

Prezentarea volumului este realizată de Angelo Mitchievici (preşedintele USR, Filiala Dobrogea, istoric literar) şi Yigru Zeltil (poet).

[Vezi aici articolul semnat de Mirela Stîngă în Telegraf Online despre eveniment.]

− 5 = 3