Acasă » Evenimente

Lansare de carte, antologia POEMARȚI, sâmbătă 14 februarie, ora 17, @ STRING Club ( bd. Ferdinand, nr .24)

Scris de pe februarie 13, 2015 – 12:28 pmFără comentarii

Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor vă invită, Sâmbătă, 14 februarie 2015, ora 17, la @ STRING Club ( Bulevardul Ferdinand, nr.24), cu ocazia lansării antologiei de poezie POEMARȚI (Editura Tracus Arte, 2014).

Antologia îi reunește pe cei mai cunoscuți poeți ai desantului constănțean, nouăzeciști și douămiiști deopotrivă, o parte dintre ei formați în cadrul Cenaclului de Marți condus de regretatul profesor Marin Mincu. Totodată, acest volum înregistrează un moment de efervescență culturală în spațiul tomitan pe care tinerii furioși ai anilor 90 l-au transformat într-un spațiu de joc cultural printr-o serie de proiecte și experimente inovatoare. Volumul reușește să capteze timbrul indelebil al fiecărei voci poetice, relieful fiecărei sensibilități și, în cele din urmă, un spirit al timpului și al locului, pe care aceaste generații postdecembriste le-au marcat.

Cititorul se va (re)întâlni în acest volum cu: Denisa Cârlomăneanu, Mirela Vasile, Oana Cătălina Ninu, Daniel Clinci, Raluca Ciochină, Goerge Vasilievici, Marius Pârlogea (Ma Parlo), Mircea Țuglea, Dan Mihuț, Mugur Grosu, Sorin Dinco, Grigore Șoitu, Gili Mocanu, Ileana Bâja, Marin Mincu.

Cu ocazia lansării acestei antologii, publicul îi va putea vedea în carne și oase pe o parte dintre vechii cenaclieri, dar încă tinerii marțolii, care au animat cu entuziasmul tinereții și talentul lor agora culturii constănțene.

Prezentarea volumului este realizată de Angelo Mitchievici (Președintele Filialei Dobrogea a USR) și Grigore Șoitu ( poet și coordonatorul antologiei)

În spiritul avangardist-postmodern al poeților antologați, evenimentul va fi acompaniat de concertul experimental Upanishadows și Somnoroase păsărele.

Evenimentele organizate în cadrul USR Filiala Dobrogea sunt promovate atât pe website www.usr-dobrogea.ro, cât și pe pagina de facebook usr dobrogea.

date de contact: Angelo Mitchievici, tel.0766257683

× 3 = 9