Acasă » Premii, Proiecte

Premiile Filialei Dobrogea pe 2008-2009

Scris de pe decembrie 22, 2009 – 1:03 pmFără comentarii
Premiile Filialei Dobrogea pe 2008-2009

Festivitatea a avut loc ieri, începând cu ora 15.00, la sediul Bibliotecii Universitare, iar juriul a fost prezidat de criticul literar Nicolae Rotund.

Cartea de proză a anului 2008 a fost desemnată „Molima”, scrisă de Ioan Neşu, iar Cartea de eseu a anului 2008, „Imagine şi text în haiga”, de Ion Codrescu, iar Ioan Florin Stanciu a obţinut premiul pentru debut în anul ce a trecut, cu „Apocriful necredinciosului Toma”.

Pentru 2009, premiul Cartea de poezie a anului a fost adjudecat de Iulian Talianu – „Căutând o lumină”, iar Cartea de debut, Angelo Mitchievici – „Cinema. Povestiri”.

Antologia anului 2009 a fost desemnată „Ţara lui Poseidon. Antologie din lirica mării”, selecţie şi note de Arthur Porumboiu, ediţie coordonată de Ovidiu Dunăreanu.

Premiul Special al Filialei Dobrogea a USR pe 2009 a fost câştigat de Mircea Ghiţulescu, cu „Istoria literaturii române. Dramaturgia”, ediţia a II-a, iar premiul pentru traduceri din literatura universală i s-a acordat lui Mădălin Roşioru. În 2009, el a tradus din limba franceză, „Urania” de Jean-Marie Gustave Le Clezio (laureatul Premiului Nobel pentru Literatură în 2008), „Iubire şi justiţie” de Paul Ricoeur şi „Apologia plagiatului” de Jean-Luc Hennig.

× 6 = 30