Lansări de carte

Lansări de carte, întâlniri cu cititorii, reeditări…

Evenimente

Întâmplări, aniversări, festivaluri etcetera

Proiecte

Proiecte și programe ale filialei Dobrogea și ale Uniunii Scriitorilor din România

Premii

Premiile Uniunii Scriitorilor din România, participări la festivaluri și distincții obținute de scriitorii dobrogeni

Anunţuri

Anunţuri administrative, miscellanea…

Acasă » Premii, Proiecte

Premiile Filialei Dobrogea pe 2008-2009

Scris de pe decembrie 22, 2009 – 1:03 pmFără comentarii
Premiile Filialei Dobrogea pe 2008-2009

Festivitatea a avut loc ieri, începând cu ora 15.00, la sediul Bibliotecii Universitare, iar juriul a fost prezidat de criticul literar Nicolae Rotund.

Cartea de proză a anului 2008 a fost desemnată „Molima”, scrisă de Ioan Neşu, iar Cartea de eseu a anului 2008, „Imagine şi text în haiga”, de Ion Codrescu, iar Ioan Florin Stanciu a obţinut premiul pentru debut în anul ce a trecut, cu „Apocriful necredinciosului Toma”.

Pentru 2009, premiul Cartea de poezie a anului a fost adjudecat de Iulian Talianu – „Căutând o lumină”, iar Cartea de debut, Angelo Mitchievici – „Cinema. Povestiri”.

Antologia anului 2009 a fost desemnată „Ţara lui Poseidon. Antologie din lirica mării”, selecţie şi note de Arthur Porumboiu, ediţie coordonată de Ovidiu Dunăreanu.

Premiul Special al Filialei Dobrogea a USR pe 2009 a fost câştigat de Mircea Ghiţulescu, cu „Istoria literaturii române. Dramaturgia”, ediţia a II-a, iar premiul pentru traduceri din literatura universală i s-a acordat lui Mădălin Roşioru. În 2009, el a tradus din limba franceză, „Urania” de Jean-Marie Gustave Le Clezio (laureatul Premiului Nobel pentru Literatură în 2008), „Iubire şi justiţie” de Paul Ricoeur şi „Apologia plagiatului” de Jean-Luc Hennig.

Lasă un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Anda dapat menggunakan tag HTML ini:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


6 − 4 =