Acasă » Lansări de carte

Dublă lansare Petru Popescu: “Supleantul” şi “Fata din Nazaret”

Scris de pe iunie 15, 2010 – 12:19 pmFără comentarii
Dublă lansare Petru Popescu: “Supleantul” şi “Fata din Nazaret”

Scriitorul român Petru Popescu revine la Constanţa, după aproape patru decenii de cand e  stabilit in America, pentru a-şi lansa două dintre cele mai recente volume care îi poartă semnătura, apărute la Editura “Curtea Veche”: “Fata din Nazaret” (2010) şi “Supleantul” (2009). Dublul eveniment editorial va avea loc, vineri, de la ora 18. Volumele vor fi prezentate de scriitoarea Clara Mărgineanu, criticul literar Gabriel Rusu şi preşedintele Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, Cristina Tamaş, potrivit Telegraf.

Licenţiat al Facultăţii de limbi germanice la Universitatea Bucureşti, Popescu a debutat cu volumul de versuri “Zeu printre blocuri” (1966), însă celebritatea o cunoaşte după apariţia romanelor “Prins”, “Dulce ca mierea e glonţul patriei” şi “Sfârşitul bahic”. În 1974 acceptă invitaţia Universităţii din Iowa de a participa la seminarul “International Writing Program”, ocazie cu care se hotărăşte să nu se mai întoarcă în ţară.

“A dispărut, s-ar putea spune, fără urmă, întrucât cărţile i-au fost eliminate din librării şi biblioteci, iar referirile la el nu se mai puteau face nici în dicţionarele de literatură, nici în manualele şcolare, nici măcar în articolele de critică literară din reviste. Îţi venea să te întrebi dacă Petru Popescu a existat vreodată. În timp ce în ţară se desfăşura acest ritual al uciderii în efigie a tânărului scriitor, în străinătate, el începea o nouă carieră literară, glorioasă, culminând cu stabilirea sa în Statele Unite şi cu scrierea de cărţi besteller, ca şi de scenarii de film pentru Hollywood”, spune criticul literar Alex Ştefănescu, potrivit sursei citate.

Cristina Ştefan, Ziua online

1 + = 7