Lansări de carte

Lansări de carte, întâlniri cu cititorii, reeditări…

Evenimente

Întâmplări, aniversări, festivaluri etcetera

Proiecte

Proiecte și programe ale filialei Dobrogea și ale Uniunii Scriitorilor din România

Premii

Premiile Uniunii Scriitorilor din România, participări la festivaluri și distincții obținute de scriitorii dobrogeni

Anunţuri

Anunţuri administrative, miscellanea…

Acasă » Anunţuri

Noi membri

Scris de pe octombrie 8, 2010 – 2:07 pmFără comentarii
Noi membri

Consiliul Uniunii Scriitorilor din România (USR) a aprobat, de curând, propunerile Comisiei de validare pentru anul 2010, hotărând să fie admişi în cadrul USR, Filiala Dobrogea, trei noi membri: unul titular şi doi stagiari. La secţiunea proză şi critică literară a fost ales, ca membru titular, lect.univ.dr. Angelo Mitchievici, iar colega sa de la Facultatea de Litere a Universităţii „Ovidius”, conf.univ.dr. Lăcrămioara Berechet, a fost aleasă la secţiunea critică literară – stagiar. De asemenea, Consiliul USR şi-a dat acceptul şi pentru primirea în filiala dobrogeană a traducătoarei Guner Akmolla.
Volumul „Ficţiunea iniţiatică la Mircea Eliade”, semnat de conf. univ. dr. Lăcrămioara Berechet, autoare a numeroase studii şi articole, publicate în reviste de specialitate, a primit, în 2004, premiul USR – Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti pentru cel mai bun eseu, la secţiunea Debut critică şi istorie literară.
Dăruit profesor, Guner Akmolla, redactor şef al revistei de cultură a tătarilor crimeeni „Emel”, se remarcă în peisajul dobrogean printr-o prolifică activitate de traducere din limba tătară în limba română.
Cu o apetenţă deosebită pentru critica literară, Angelo Mitchievici este unul dintre cei mai valoroşi redactori ai revistei de cultură constănţene „Ex Ponto”. Lector universitar doctor la Facultatea de Litere a Universităţii „Ovidius”, Angelo Mitchievici este autor al unor volume precum: „O lume dispărută. Patru istorii personale urmate de un dialog cu H.-R. Patapievici” (2004),, „În căutarea comunismului pierdut” (coautor, 2001). „Mateiu I. Caragiale. Fizionomii decadente” (2007) şi „Cinema” (2009).
„Am fi dorit ca numărul membrilor care au intrat în Filiala Dobrogea a USR să fi fost mai mare, deoarece am depus mai multe dosare, făcând o selecţie la nivel de filială. Dar criteriile de selecţie sunt foarte severe, iar actuala conducere a USR a anunţat că vor fi primiţi scriitori care să fie recunoscuţi nu numai prin activitatea literară materializată în două-trei volume, ci şi prin recunoaşterea lor de critica de specialitate şi, respectiv, cititori”, a declarat preşedintele Filialei Dobrogea a USR, scriitoarea Cristina Tamaş.

Mirela Stângă, Telegraf

Lasă un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Anda dapat menggunakan tag HTML ini:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


+ 8 = 16