Acasă » Anunţuri

Noi membri

Scris de pe octombrie 8, 2010 – 2:07 pmFără comentarii
Noi membri

Consiliul Uniunii Scriitorilor din România (USR) a aprobat, de curând, propunerile Comisiei de validare pentru anul 2010, hotărând să fie admişi în cadrul USR, Filiala Dobrogea, trei noi membri: unul titular şi doi stagiari. La secţiunea proză şi critică literară a fost ales, ca membru titular, lect.univ.dr. Angelo Mitchievici, iar colega sa de la Facultatea de Litere a Universităţii „Ovidius”, conf.univ.dr. Lăcrămioara Berechet, a fost aleasă la secţiunea critică literară – stagiar. De asemenea, Consiliul USR şi-a dat acceptul şi pentru primirea în filiala dobrogeană a traducătoarei Guner Akmolla.
Volumul „Ficţiunea iniţiatică la Mircea Eliade”, semnat de conf. univ. dr. Lăcrămioara Berechet, autoare a numeroase studii şi articole, publicate în reviste de specialitate, a primit, în 2004, premiul USR – Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti pentru cel mai bun eseu, la secţiunea Debut critică şi istorie literară.
Dăruit profesor, Guner Akmolla, redactor şef al revistei de cultură a tătarilor crimeeni „Emel”, se remarcă în peisajul dobrogean printr-o prolifică activitate de traducere din limba tătară în limba română.
Cu o apetenţă deosebită pentru critica literară, Angelo Mitchievici este unul dintre cei mai valoroşi redactori ai revistei de cultură constănţene „Ex Ponto”. Lector universitar doctor la Facultatea de Litere a Universităţii „Ovidius”, Angelo Mitchievici este autor al unor volume precum: „O lume dispărută. Patru istorii personale urmate de un dialog cu H.-R. Patapievici” (2004),, „În căutarea comunismului pierdut” (coautor, 2001). „Mateiu I. Caragiale. Fizionomii decadente” (2007) şi „Cinema” (2009).
„Am fi dorit ca numărul membrilor care au intrat în Filiala Dobrogea a USR să fi fost mai mare, deoarece am depus mai multe dosare, făcând o selecţie la nivel de filială. Dar criteriile de selecţie sunt foarte severe, iar actuala conducere a USR a anunţat că vor fi primiţi scriitori care să fie recunoscuţi nu numai prin activitatea literară materializată în două-trei volume, ci şi prin recunoaşterea lor de critica de specialitate şi, respectiv, cititori”, a declarat preşedintele Filialei Dobrogea a USR, scriitoarea Cristina Tamaş.

Mirela Stângă, Telegraf