Acasă » Anunţuri

Revista „Ex Ponto”, la un nou număr

Scris de pe ianuarie 8, 2011 – 3:06 pmFără comentarii
Revista „Ex Ponto”, la un nou număr

Cel mai recent număr al revistei de cultură „Ex Ponto” a văzut lumina tiparului în urmă cu câteva zile. Actualul număr al reputatei publicaţii de la malul mării, cu subtitlul „Text, imagine, metatext”, se deschide cu un editorial semnat de redactorul-şef Ovidiu Dunăreanu, care face o descriere pertinentă a peisajului publicistic de la malul Mării Negre, „Dobrogea şi revistele culturale”.
Cei care doresc să se delecteze parcurgând creaţii literare – versuri sau proză – sunt îmbiaţi să citească poezii semnate de Sorin Roşca şi de Ion Roşioru, dar şi să descopere pagini de proză sub semnătura lui Liviu Lungu sau a lui Mircea Ioan Casimcea. Totodată, iubitorii de poezie îl vor putea descoperi, la rubrica Debut literar, pe Yigru Zeltil – pseudonimul lui Florin Ionescu, elev în clasa a XII-a, la Liceul „George Călinescu” din Constanţa.
La rubrica „Imagine”, publicul interesat de artele plastice îl va cunoaşte pe creatorul Adrian Pal atât prin intermediul reproducerilor după picturile sale, cât şi din materialul lui Olimpiu Vladimirov, „Culoare şi dăruire”, dar şi din opiniile critice ale unor reputaţi critici de artă precum: Dan Grigorescu, Florica Cruceru sau Gheorghe Vida.
Cei pasionaţi de istoriografie vor găsi, în revista „Ex Ponto”, cărţile fundamentale ale Dobrogei, în prezentarea prof. univ. dr. Valentin Ciorbea, prof. univ. dr. Nistor Bardu şi dr. Corina Apostoleanu.
Revista „Ex Ponto” apare trimestrial, sub egida Uniunii Scriitorilor din România (USR), cu susţinerea Filialei Dobrogea şi a Universităţii „Ovidius”.

Mirela Stângă, Telegraf

× 3 = 12