Acasă » Anunţuri

„Sora mea geamănă” ajunge la Constanţa

Scris de pe iulie 17, 2010 – 3:50 pmFără comentarii
„Sora mea geamănă” ajunge la Constanţa

Asociaţia „La Cumpăna Artelor” îi aşteaptă pe cei care vor să uite de apăsarea cotidianului şi de arşita verii în sala de spectacole a Teatrului pentru Copii şi Tineret, în această duminică, de la ora 19.00, pentru a urmări piesa „Sora mea geamănă”, de Cristina Tamaş, pusă în scenă de Adrian Tamaş. Spectatorii care aleg să-şi petreacă seara în compania Thaliei vor afla ce se poate întâmpla când pe scenă apar „două mari actriţe, trei personaje care se intersectează într-un birou notarial şi două picturi valoroase”. Savuroasa comedie a cărei scenografie este semnată de Lăcrămioara Dumitraşcu le are în distribuţie pe cele două mari actriţe ale Dramaticului constănţean: Ieana Ploscaru şi Diana Cheregi. Acţiunea spectacolului se petrece într-un birou notarial, la parterul unui bloc, unde, în jurul prânzului, două surori gemene, pensionare, îşi respectă cu stricteţe tabietul de a o vizita pe doamna notar cu ceva gătit de ele. Printre plăcinte coapte în casă şi telefoane care nu mai contenesc din sunat, cele trei doamne îşi spun povestea.
Piesa „Sora mea geamănă” este inclusă în cel de-al treilea volum „Teatru”, semnat de Cristina Tamaş, conf. univ. dr. la Universitatea Ovidius şi preşedinte al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România (USR). Premiera radiofonică a piesei, în regia lui Dan Puican, cu Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Ploscaru şi Irina Mazanitis în distribuţie, a avut loc la începutul acestui an, la Radio România Actualităţi. Spectacolul produs de Asociaţia „La Cumpăna Artelor”, în regia lui Adrian Tamaş, a fost prezentat, în premieră, pe 10 iulie, în comuna constănţeană Cumpăna şi va avea un număr limitat de reprezentaţii, fiind un proiect independent.

Mirela Stângă, Telegraf

+ 8 = 14