Acasă » Evenimente

Milan Kundera – laureatul din 2011 al Marelui Premiu Ovidius

Scris de pe iunie 12, 2011 – 7:38 pmUn comentariu
Milan Kundera – laureatul din 2011 al Marelui Premiu Ovidius

Marele Premiu „Ovidius“ al Festivalului Zile şi Nopţi de Literatură din 2011, desfăşurat în Neptun / Mangalia între 10 şi 12 iunie, a revenit scriitorului francez de origine cehă Milan Kundera. Acesta nu a putut veni, din cauza sănătăţii şi a vârstei, dar a solicitat ca premiul său de 10.000 euro să fie oferit editurii Humanitas, pentru promovarea literaturii române.
Premiul pentru un tânăr scriitor, în valoare de 5000 euro, oferiţi de Primăria Municipiului Mangalia şi de Uniunea Scriitorilor din România, a fost acordat lui Ognen Spahic din Muntenegru.

Laureaţii Marelui Premiu Ovidius de la ediţiile anterioare ale Festivalului au fost: Jorge Semprun (Spania, 2002), António Lobo Antunes (Portugalia, 2003), Amos Oz (Israel, 2004), Mario Vargas Llosa (Peru, 2005), Andrei Codrescu (SUA / România, 2006), Evgheni Evtuşenko (Rusia, 2007), Orhan Pamuk (Turcia, 2008), Péter Esterházy (Ungaria, 2009), Jean D’Ormesson (Franța, 2010).

Mădălin Roşioru

Un comentariu »