Acasă » Evenimente

Lectură publică cu Ion Roşioru, la Biblioteca Hârşova

Scris de pe octombrie 21, 2011 – 10:27 amUn comentariu
Lectură publică cu Ion Roşioru, la Biblioteca Hârşova

Biblioteca Orăşenească „Duiliu Zamfirescu” din Hârşova, care se poate mândri cu şase decenii de existenţă în slujba comunităţii, le-a pregătit fidelilor săi cititori şi tuturor pasionaţilor de lectură din localitate un eveniment special. Este vorba despre o întâlnire cu scriitorul hârşovean Ion Roşioru, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România (USR). El le-a citit celor invitaţi la evenimentul cultural – elevi, profesori şi alţi iubitori de literatură – din ultimele sale creaţii poetice şi va purta un dialog cu cei prezenţi despre tainele şi miracolul creaţiei, în cadrul proiectului „Să ne cunoaştem scriitorii”, lansat de USR.

În luna septembrie, biblioteca din localitate a primit numele marelui prozator Duiliu Zamfirescu, cel care a evocat în operele sale Hârşova anilor 1880-1881, perioadă în care a şi locuit în oraşul constănţean.

Cetăţean de onoare al Hârşovei din 2009 şi preşedinte de onoare al bibliotecii din localitate, Ion Roşioru este autorul a numeroase volume, iar activitatea şi talentul său sunt încununate cu o serie de premii literare.

La Biblioteca Orăşenească „Duiliu Zamfirescu” din Hârşova, mâine, de la ora 11.00, are loc întâlnire cu scriitorul hârşovean Ion Roşioru, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România. El le va citi celor invitaţi la evenimentul cultural – elevi, profesori şi alţi iubitori de literatură – din ultimele sale creaţii poetice şi va purta un dialog cu cei prezenţi despre tainele şi miracolul creaţiei, în cadrul proiectului „Să ne cunoaştem scriitorii”, lansat de USR.

Mirela STÎNGĂ (mirela.stinga@telegrafonline.ro)

Un comentariu »

• olga spune:

Am avut norocul sa-l am profesor pe domnul Rosioru si tin minte si acum dupa atatia ani cand ne spunea”Visez noaptea niste tauri ce ma alearga si au fetele voastre”.
    Un profesor,scriitor a carui autograf il pastez cu mare stima , de altfel ca si amintirile anilor de liceu .

7 × = 35