Lansări de carte

Lansări de carte, întâlniri cu cititorii, reeditări…

Evenimente

Întâmplări, aniversări, festivaluri etcetera

Proiecte

Proiecte și programe ale filialei Dobrogea și ale Uniunii Scriitorilor din România

Premii

Premiile Uniunii Scriitorilor din România, participări la festivaluri și distincții obținute de scriitorii dobrogeni

Anunţuri

Anunţuri administrative, miscellanea…

Acasă » Lansări de carte

Lansare de carte la Mangalia

Scris de pe noiembrie 19, 2011 – 10:47 am2 Comentarii
Lansare de carte la Mangalia

Luni, 7 noiembrie 2011, ora 17:00, în sala casei de Cultura a municipiului Mangalia, în prezenţa a peste 200 de persoane, scriitoarea Dora Alina Romanescu şi-a lansat noul roman, Jocul Destinului. Prezenţi la eveniment au fost primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, însoţită de un grup de doamne din judeţul Constanţa, preşedinta Clubului “Solteris” Emilia Dabu şi membri ai clubului, reprezentanţi ai editurii „Pescaruş” din Bucureşti  care a făcut posibilă apariţia acestei cărţi, Preşedintele Filialei “Dobrogea” a Uniunii Scriitorilor din România,  Cristina Tamaş, prof. univ. dr. Nicolae Rotund, scriitori, membri USR, şi mulţi admiratori, cetaţeni ai municipiului Mangalia.

Vadit emotionata, scriitoarea Dora Alina Romanescu  a declarat: „Sufletul meu a facut un popas pe fiecare scaun din aceasta sala si v-a imbratisat pentru a va multumi pentru prezenta dumneavoastra alaturi de mine. Sper ca romanul meu sa ajunga in biblioteca sufletelor dumneavoastra, draga cititorule”.

Multe surprize au fost pregătite pentru amfitrioana acestui eveniment, precum prezenţa la acest eveniment a lui FUEGO – Surugiu Paul Ciprian. El a fost primit în ropote de aplauze. Dora Alina Romanescu a scris deja o carte despre drumul lui Fuego spre succes, intitulată Gara Centrală.

Poemele Emiliei Dabu (se) cântă…

Versurile Emiliei Dabu s-au aflat la originea melodiei Din inima toamnei, compusă şi interpretată de George Şerban: “când întâlneşti un poem care aproape cântă singur, e păcat să nu-i dai viaţă!”

[Daţi click pe videoclipul de mai jos.]

2 Comentarii »

 • Dragii mei prieteni,

  Vă mulţumesc că mi-aţi fost alături la prezentarea noului meu roman
  “Jocul Destinului”.
  Evenimentul nu a fost doar al meu, a fost un scurt popas în marea grădină a culturii, un omagiu adus acesteia, o bucurie şi pentru sufletele dumneavoastră.
  De cum am intrat în sala Casei de Cultură din Mangalia, sufletul meu a făcut înconjurul acesteia, a poposit lângă fiecare scaun şi v-a îmbrăţişat pentru că aţi ales să-mi fiţi alături.
  Încep prin a mulţumi Primăriei Municipiului Mangalia, domnului primar Mihai Claudiu Tusac, pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment.
  Mi-au fost alături doi scriitori constănţeni de mare valoare pentru destinele literaturii dobrogene: Cristina Tamaş, dramaturg, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Preşedintele Uniunii Scriitorilor Filiala Dobrogea şi domnul profesor universitar dr. Nicolae Rotund, critic literar. Le mulţumesc pentru onoarea ce mi-au făcut-o şi-i asigur de respectul, stima şi consideraţia ce le-o port.
  M-au onorat cu prezenţa Primarul Municipiului Mangalia – Mihai Claudiu Tusac şi doamna Primar a Comunei Cumpăna Mariana Gâju, însoţită de un grup de femei, din întreg judeţul.
  Încă de când am fixat data de 7 noiembrie 2011 pentru lansarea noului meu roman Jocul Destinului, mi-am dorit să mă bucur alături de invitaţii mei, de o seară minunată.
  Aşa a şi fost…
  TU, draga cititorule, tânăr sau matur, bărbat ori femeie mi-ai transformat seara într-o poveste care mi-a dat certitudinea că prietenia există, dragostea şi devotamentul unor persoane dragi îţi pot face sufletul să se desprindă pentru câteva momente de trup şi să plutească fericit.
  Surprizele m-au copleşit, mi-au dat aripi…
  Apariţia pe scenă a solistei de muzică populară Mariana Edulescu, o “Maria Lătăreţu” a zilelor noastre, m-a încântat, iar cei prezenţi au răsplătit-o cu aplauze îndelungate. Tânăra profesoară Andreea Rusu, prietena mea de suflet, mi-a dăruit două cântece din repertoriul internaţional, pe care le-a interpretat cu talent şi sensibilitate, iar Gabriel Torra a făcut să vibreze sufletele celor prezenţi prin vocea sa specială, profundă, caldă, expresivă.
  Dansurile populare, interpretate de un grup de dansatori, purtători de tradiţii şi frumos, Feţi-Frumoşi ai folclorului românesc, paşii de dans a celor două tinere mlădioase, au fost darurile speciale ce mi-au fost oferite din partea doamnei Primar din Cumpăna – Mariana Gâju.
  Finalul serii a fost cu adevărat de poveste…
  A fost o surpriză la care nu m-am aşteptat, şi care mi-a fost făcută de un prieten de excepţie, o personalitate, un ARTIST de mare valoare, om de cultură, o fiinţă specială, dragă sufletului meu.
  În acordurile unei noi melodii, în primă audiţie, şi-a făcut apariţia Paul Ciprian Surugiu FUEGO, ţinând în mână un buchet imens de trandafiri.
  Mai tot timpul afirm că fericirea este relativă şi totuşi sunt momente în viaţă când fiorii acestui sentiment nobil te învăluie. În acea seară i-am simţit şi eu DESTINUL mi-a pregătit un JOC cum nu visasem. Artistul pe care l-am avut ca erou principal în Gara Centrală şi Mărturii de iubire, a venit să-mi fie alături la acest ceas de mare bucurie pentru sufletul meu.
  Discreţia, eleganţa, naturaleţea cu care şi-a făcut apariţia, cântecul ce mi l-a dăruit, cuvintele ce mi le-a adresat, m-au emoţionat profund, dar nu numai pe mine, ci şi întreaga sală.
  Într-adevăr a fost o seară de poveste M-am simţit apreciată, restectată, iubită, răsfăţată, când aristul împreună cu cei mai dragi prieteni mi-au cântat La mulţi ani!
  Îi mulţumesc bunului Dumnezeu pentru că a trimis îngerul, ca în seara zilei de 7 Noiembrie 2011 să mă poarte pe braţe.
  Vă mulţumesc vouă, dragi prieteni că mi-aţi dat prilejul să vă îmbrăţişez sufletele calde, sensibile şi devotate, îţi mulţumesc ţie, dragă cititorule, că mi-ai întărit aripile pentru a-mi continua zborul pe tărâmul miraculos al creaţiei, al literaturii.
  Vă iubesc, şi mă înclin cu respect în faţa prietenilor, cititorilor, oamenilor cu gânduri bune, pozitive, creative.

  Dora Alina Romanescu
  10.11.2011

 • vasile durloi spune:

  sincere felicitari!

Lasă un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Anda dapat menggunakan tag HTML ini:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


3 × 9 =