Acasă » Evenimente

La aniversară: Sanda Ghinea – 80

Scris de pe ianuarie 13, 2012 – 11:31 amFără comentarii
La aniversară: Sanda Ghinea – 80

Anul acesta, poeta Sanda Ghinea, membră a Filialei „Dobrogea” a USR, împlineşte, tocmai de ziua lui Eminescu (şi cu siguranţă sub zodia poeziei), frumoasa vârstă de 80 de ani. Îi dorim tot binele din lume, mulţumindu-i, recunoscători, pentru adevăratele lecţii de rostire poetică prilejuite de lecturile sale publice, pentru că a ales să evoce, cu înfiorare, universul mirific al copilăriei, şi, nu în ultimul rând, amintindu-ne că numele domniei sale figura deja în primul număr, din iulie 1966, al unei publicaţii emblematice, vreme de câteva decenii, pentru acest spaţiu cultural: Revista Tomis. La pagina 13 al primului număr ne întâmpina, în colţul din dreapta sus, poezia „Mânzul”, pe care o reproducem mai jos, cu tot parfumul de epocă, în chip de surpriză (“oul copilăriei”), adresată atât autoarei sărbătorite cât şi amatorilor de istorii literare… La mulţi ani, Sanda Ghinea!

"Mânzul"

Sanda Ghinea, “Mânzul” – Revista Tomis, Constanţa, nr. 1 / iulie 1966