Lansări de carte

Lansări de carte, întâlniri cu cititorii, reeditări…

Evenimente

Întâmplări, aniversări, festivaluri etcetera

Proiecte

Proiecte și programe ale filialei Dobrogea și ale Uniunii Scriitorilor din România

Premii

Premiile Uniunii Scriitorilor din România, participări la festivaluri și distincții obținute de scriitorii dobrogeni

Anunţuri

Anunţuri administrative, miscellanea…

Acasă » Premii

Constănţeni premiaţi pentru creativitatea literară

Scris de pe iunie 13, 2012 – 8:59 amFără comentarii
Mihaela Burlacu
Mihaela Burlacu

[Preluare Telegraf Online, un articol de Mirela Stîngă.]

Printre laureaţii celei de-a III-a ediţii a Concursului Internaţional de Poezie pentru Românii din Întreaga Lume „Starpress” şi ai primei ediţii a Concursului de Proză, al căror start a fost dat de revista internaţională „Starpress” în luna februarie, se numără mai mulţi poeţi şi prozatori de la malul mării, remarcaţi din cei aproape 8500 de participanţi.
Astfel, la secţiunea Proză, Premiul I i-a revenit Dorei Alina Romanescu din Mangalia, iar Virgil Stan, tot din Mangalia, a obţinut Premiul pentru autenticitate. Menţiuni au primit constănţenii: Mihaela Burlacu, Mihaela Meravei, Ioan Florin Stanciu şi Aurel Avram Stănescu. De asemenea, Mihaela Meravei a primit o menţiune şi la secţiunea Poezie.
„În contextul în care la acest concurs au participat 8497 de candidaţi, primirea unei distincţii îmi confirmă faptul că proza scrisă de mine nu lasă pe nimeni indiferent, fie că e vorba de juriu sau de cititori. Scriitorul din mine are nevoie, din când în când, de recunoaştere, tocmai pentru a simţi că drumul ales este cel potrivit… Nopţi de nesomn în care creezi, arderi intense pentru a transpune cât mai fidel trăirile personajelor mele, lipsa banilor pentru tipărirea cărţilor au parcă sens când primeşti un semn din partea celorlalţi. Un semn că nu eşti singur”, a spus scriitoarea Mihaela Burlacu, membră a Uniunii Scriitorilor din România, filiala „Dobrogea”.

Lasă un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Anda dapat menggunakan tag HTML ini:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.


4 + = 9