Acasă » Premii

Ion Roşioru, premiat ca traducător

Scris de pe august 19, 2012 – 9:48 pmFără comentarii
Ion Roşioru

Ion Roşioru, membru al Filialei „Dobrogea” a Uniunii Scriitorilor din România, a fost premiat pentru volumul său de traduceri din Émile Verhaeren, intitulat Cele mai frumoase poezii, în cadrul proiectului Festivalul internațional de creație literară „Titel Constantinescu”, Ediția a V-a, 18 august 2012, Râmnicu Sărat.

Proiectul aparține Asociației Renașterea Râmniceană, Președinte Constantin Marafet, şi s-a derulat cu sprijinul financiar al Consiliului local  Râmnicu Sărat, al Asociației „Renașterea râmniceană” și al Editurii Rafet.

Premiul pentru traducere, care a constat în publicarea volumului, poartă numele Floricăi Cristoforeanu, personalitate al cărei nume este purtat şi de Casa de Cultură din localitate.

Printre invitaţii prezenţi la festivitatea de premiere s-au numărat D. R. Popescu, Horia Zilieru (președinte al juriului), Emil Lungeanu, Cornelia Maria Savu, Dan Mircea Cipariu.

Alţi membri ai Filialei „Dobrogea” prezenţi la eveniment au fost Costel Bunoaica din Slobozia şi Tudor Cicu din Buzău, dobrogean prin origine şi, la rândul său, unul dintre laureaţii festivalului, distins cu Premiul „Victor Frunză”, constând în publicarea volumului de proză Cu traista de basme prin lume.

21 dintre cărțile în format electronic ale lui Ion Roşioru sunt accesibile în librăria virtuală Corectbooks; dintre acestea, ultimele două au fost lansate acum câteva zile.

× 4 = 24