Acasă » George Vasilievici

George Vasilievici

George Vasilievici şi viaţa ca text

George Vasilievici s-a născut pe 3 iunie 1978, la Constanţa. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, din cadrul Universităţii „Ovidius”, Constanţa. Poet şi prozator, membru al Cenaclului de Marţi din Constanţa şi al Asociaţiei Arte / Litere ASALT, a fost redactor şi redactor-şef al revistei Tomis, publicând frecvent în mediul on-line literar (Hyperliteratura, Club literar, Hotel Chiustenge) şi realizând înregistrări şi experimente alături de Mugur Grosu. A debutat cu poemul Emilia se povesteşte, apărut iniţial în antologia EroTICA şi reluat în primul său volum, Gabi78. Decedat în 2010.

Volume publicate: Gabi78 (Editura Vinea, 2001); Featuring (Editura Vinea, 2004), volum colectiv realizat alături de Ştefan Caraman şi Ondine Dietz; Cerneală (Editura Pontica, 2004); Camera cu două camere (Editura Tomis, 2006); W.C.rul (Editura Vinea, 2007); YoYo (Editura Tomis, 2008); Viseptol (Casa de pariuri literare, 2011).

Texte în antologii: Erotica1 (American Research Press, 2001); Erotica2 (Editura Observator, 2002); Generaţia 2000 (Editura Pontica, 2004); Days of Poetry and Wine (Medana, 2006).

Poezia sa a fost tradusă în engleză, franceză, arabă, slovenă, germană şi sârbă. Romanul YoYo, în italiană.

A colaborat cu revistele literare: Metafora, Tomis, Vatra, Poesis, Suplimentul de Marţi, Observatorul de Muchen, Versum/versus, Oglinda literară, Viaţa Românească, Poezia, Convorbiri Literare, Caietele Oradiei, www.sottomondogorizia.it, www.asalt.seanet.ro, www.aol.ro, www.respiro.ro, www.marti.ro, www.poezie.ro, www.clubliterar.com, www.tiuk.rea.net, www.electra.ro.

A fost recenzat în revistele: Tomis, Vatra, Paradigma, Ziarul de duminică, Contemporanul, www.marti.ro, www.aol.ro.

A fost membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala “Dobrogea”, cu participări la ediţiile din 2006 (Bucureşti), 2007 (Cluj-Napoca) şi 2009 (Alba Iulia) ale Colocviului Tinerilor Scriitori.