Acasă » Teoharie Nicolae

Teoharie Nicolae

NICOALE TEOHARIE

Data şi locul naşterii: 4 ianuarie 1951, Munteni-Buzău, Ialomiţa

Studii: Facultatea de Drept (1970-1976, abandonată)

Activitate profesională: Profesor de Limba Franceza (1977-1983). În 1983 se stabileşte cu familia (soţia şi cei doi băieţi) în Ţăndărei, Ialomiţa, unde va ocupa postul de Funcţionar Economic, apoi Director Comercial la Fabrica de Ulei din acest oraş.

Primul text literar publicat: Tribuna Ialomiţei, 1969

Publică poeme şi eseuri în reviste literare printre care: “Helis”, “Sud”, “Oglinda Literară”, “Ex Ponto”, “Pro Saeculum”, “Meandre”, etc

Debuteaza editorial cu volumul de poeme “Nostalgia marginilor”, la Editura Eminescu, în anul 1999. Urmează alte patru volume de poezie publicate la Editura Helis, Slobozia: “Camera de concret” (2008), “Legaţi-mă la ochi cu sentimente” (2008), “Diavoli de cafenea” (2009), “Să ne petrecem moartea împreună” (2014). În anul 2016 publică la Editura Vinea, Bucureşti, volumul de poeme “Sâmbăta când zeii au treabă”.

Membru a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala “Dobrogea”, din anul 2014.

Despre Nicolae Teoharie s-au exprimat în referinţe critice: Ion Roşioru, Mariana Vârtosu, Mircea Dinutz, Octavian Soviany, Şerban Codrin, Horia Gârbea, Octavian Mihalcea, Al. Florin Tene, Emanuela Ilie, Tudor Cicu, Aurel Anghel, Titi Damian, Romeo Aurelian Ilie, Şerban Axinte.