Adrian Nicola

Adrian Nicola

Adrian NicolaADRIAN NICOLA s-a născut la 23 septembrie 1957 în orașul Segarcea, județul Dolj, este de profesie ofițer, având gradul de colonel în rezervă. În prezent este pensionar. Are studii juridice în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și studii postuniversitare la Universitatea „Nicolae Titulescu” din Craiova.
Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala „Dobrogea”, din anul 2022, iar din anul 2018 este membru al Cenaclului Literar „Mihail Sadoveanu” al Cercului Militar Constanța și a făcut parte din colectivul de coordonare al acestuia.

A publicat următoarele cărți, toate la Editura „Ex Ponto” din Constanța: trilogia UN PĂMÂNT MULT VISAT, formată din romanele „Prizonierul” – anul 2017, „Lazaretul demagogilor” – anul 2021 și „Corul muților” – anul 2022; romanele: „Zborul trupului spre suflet” – anul 2019, „Hăituiala” – anul 2020, „Pe cărările iubirii” – anul 2023; volumele de povestiri „Povești de adormit… bărbații” – anul 2011 și „Două soacre și-o minune” –anul 2013; în coautorat, a participat la scrierea cărții de memorialistică „Împreună la bine și la rău –Monografia Asociației Naționale a Cadrelor în Rezervă și Retragere din MAI”.

Povestirile i-au fost selecționat pentru publicarea în „Antologia de proză polițistă Police Club”, coordonată de Editura Ministerului Afacerilor Interne, în anii 2020 și 2021.

A colaborat și colaborează la mai multe reviste, între care „Astralis”, revistă aparținând Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, „Datina”, revistă a Fundației „Theodor Burada” a Consiliului Județean Constanța (colaborare în calitatea de redactor, în perioada 2018 – 2022), „Poliția/Impact”, în calitatea de redactor – ziar și revistă – în perioada 2000 – 2016; „Agora”, „UtopIQa” – revistă on-line, „Ante Portas”, „Litere Euxine”, „Dobrogea Culturală”, EPITHET, revistă on-line și altele.