BUNOAICA, Costel– bibliotecar, poet, prozator, eseist
S-a născut la data de 30 august 1953, în localitatea Slobozia Mândra, județulTeleorman. Poet, prozator, eseist, editor.
Urmează cursurile elementare în satul natal, apoi liceul la Turnu Măgurele. Este licențiat în Filologie. A fost, pe rând, lucrător comercial,
merceolog, profesor la Școala cu clasele I-X din localitatea Iazu, bibliotecar metodist la Biblioteca Județeană Ștefan BănulescuIalomița, bibliotecar la Școala Gimnazială Sf. Andrei Slobozia. Literar, a debutat în 1973 cu poezie a teluricului, concomitent, în revista Patria și
ziarul Teleormanul, iar în anul 1981, cu proză, în revista Luceafărul (cu o prezentare de Matei Gavril Albastru).
Colaborează cu poezie, proză, eseu la revistele: Luceafărul, România literară, SLAST, Convorbiri literare, Ateneu, Cronica, Orizont, Tomis, Vatra, Poezia, Flacăra, Săptămâna, Sinteze, Arcadia, Helis, Meandre, Tribuna literară, Bucureștiul literar și artistic, Spații culturale etc.
Editorial, debutează în anul 1987, în Caietul debutanților – Cântec pentru zorii de zi (1983–1985) al editurii Albatros. De asemenea este prezent cu versuri sau proză în mai multe plachete editate de fostele Comitete Județene pentru Cultură, în urma obținerii unor premii, cu ocazia participării la concursurile de creație literară.
Obține peste 40 de premii literare la diverse concursuri interjudețene și naționale: de la premiile unor reviste la Marele premiu și Premiul Uniunii Scriitorilor (Sighetu Marmației, Suceava, Botoșani, Târgoviște, Satu Mare, Focșani, Râmnicu Vâlcea, Tulcea, Hunedoara, Brăila, etc.)
A fost membru al cenaclurilor literare Luceafărul și Dacia Felix din București, Arcadia din Slobozia. A înființat și a condus cenaclul Mirabila sămânță al elevilor de la școala din Iazu și cenaclul Artis din Slobozia.
Membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea, din anul 2011 și membru în Comitetul Director al aceeași filiale.
A înființat Editura Exitus și a editat revistele: Mini Playboy, Horoscop, Sud-Est.
A înființat concursul interjudețean de poezie Ordinea cuvintelor, la Slobozia și concursurile județene Ștefan Tănase, ediția I, 1991, la Slobozia, transferat apoi Bibliotecii comunale și Primăriei din Adâncata, precum și concursul Doina și Ion Aldea Teodorovici la Biblioteca comunală și Primăria Coșereni.
A înființat și coordonat colecția Oameni ai locului, redând circuitului intern poeții: Ștefan Tănase (Adâncata), Petre Duță (Andrășești), Virgil Țuican (Vlădeni).
Volume publicate: Semnul bancnotei (în colaborare), roman, Editura Exitus, Slobozia, 1991;
Dreptulla singurătate, versuri, Editura Pod peste suflete, Slobozia, 2000;
Coridorul de ceață, versuri, Editura Pod peste suflete, Slobozia, 2000;
Încă o umbră pe inimă, versuri, Editura StarTipp, Slobozia, 2003;
Uciderea sinelui. Demoni sau zei, versuri, Editura Star Tipp, Slobozia, 2005;
Și zeii se tem, versuri, Editura Helis, Slobozia, 2008;
Noaptea cu sinele meu, versuri, Editura Helis, 2012 (Premiul Uniunii Scriitorilor al Filialei Dobrogea, 2012);
Călător prin lumea deșartă, Editura Rafet, 2014(Premiul Octavian Moșescu la ediția a VII-a a Festivalului Internațional Titel Constantinescu Râmnicu Sărat – Edineț); Aburul cuvintelor : Antologia revistei Necuvinte, Școala gimnazială Sf. Andrei Slobozia, Editura Star Tipp, Slobozia, 2014; Autoportret în oglinda concavă, versuri, Editura
Detectiv literar, București, 2017.