Mircea Lungu

Mircea Lungu

Mircea Lungu este născut la 11 octombrie 1956 în orașul Constanța.
Ca profesionist al mării a lucrat la secția mașină pe tancuri de bunkeraj,
remorchere de transport marfă la platformele marine și tractare platforme de foraj în Marea Neagră, pe navă specializată pentru schimburile de echipaje ale platformelor marine.
Are un masterat la Facultatea de Drept și Științe Administrative a Universității Ovidius, Constanța, cu specializarea în Drept European. Drepturile Omului și Imperativul Nediscriminării și o licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București. A ținut cursuri de Management sindical, Comunicare, Comunicare sindicală și de Drepturile omului–Drepturile sindicale, ca lector invitat la Federația Sindicatelor Independente Petrom. A fondat și condus bilunarul ACCENT al Federației Sindicale Petromar Constanța.
Mircea Lungu a debutat cu volumul de poezie Singurătatea nu-mi aparține, Ed. Dada, Constanța, 1999.

I-au urmat volumele de poeme: Sunt și cuvintele tale, 2009, Trenul de marfă, 2015 și C-am stat sub vânt, 2020, publicate la Ed. Ex Ponto, Constanța. C-am stat sub vânt a fost premiat de Filiala Dobrogea a U.S.R.
pentru anul 2020. Este prefațator și coordonator, împreună cu poeții Victoria Milescu și Marian Ilie al antologiei de poezie Simplitatea risipirii, Ziua Mondială a Poeziei, 2015, Ed. Ex Ponto. Cu versuri este prezent în Antologia liricii române tradusă în limba tătară crimeeană de scriitoarea Güner Akmolla, Ed. Studis, Iași, 2012 și în Conviețuiri, antologie de poezie contemporană, Ed. Betta, București, 2016.
Mircea Lungu este antologat cu proză scurtă în Pandemica, Antologie de proză scurtă, Ed. Betta, 2022, cu proza scurtă Mesagerul și în Antologia de proză contemporană Ex Ponto Epic Orchestra, Ed. Ex Ponto, 2020, cu prozele Trompetistul și Caisul. La Olimpiada de Limba și Literatura Română, etapa orășenească, anul 2023, un fragment din proza scurtă Caisul a fost subiectul nr.2 pentru clasele a IX-a.

https://timpul.info/articol/26084/de-ce-sa-citesc-poeziescurte-consideratii.html

 

De ce să citesc poezie? (scurte considerații)