Latest Past Events

Decernarea Premiilor Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România pe anii 2022 și 2023 și a premiilor revistei Ex Ponto pe anii 2022 și 2023 – Sâmbătă, 16 martie 2024, ora 1100, în Aula Bibliotecii

Aula Bibliotecii Județene Constanța Str. Mircea cel Bătrân, nr. 104A, Constanta

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța împreună cu Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România organizează sâmbătă, 16 martie 2024, ora 1100, în Aula Bibliotecii Județene, ceremonia de decernare a Premiilor Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România pe anii 2022 și 2023 și a premiilor revistei Ex Ponto pe anii 2022 și 2023. Eveniment emblematic pentru orașul Constanța, acordarea premiilor Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România este menită să aducă la cunoștința publicului literatura dobrogeană, scriitorii care o scriu

Lansare de carte: „Epistole către Ovidiu / Letters to Ovid / Lettres à Ovide”, (Editura Eikon, 2023). Editor: Ion Codrescu.

Aula Bibliotecii Județene Constanța Str. Mircea cel Bătrân, nr. 104A, Constanta

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A, în colaborare cu Editura Eikon, S.C. Podgoria Ovidiu SRL și  Restaurantul japonez Tokyo Rikiya din Constanța, organizează Joi, 14 decembrie 2023, ora 1730, în Aula Bibliotecii, lansarea cărții „Epistole către Ovidiu / Letters to Ovid / Lettres à Ovide”, (Editura Eikon, 2023) în prezența editorului Ion Codrescu, conf. univ. dr. în Istoria artei la Universitatea „Ovidius” din Constanța, avându-i ca invitați pe prof. univ. dr. Ioan Stanomir, prof. univ. dr.

Luni, 4 decembrie 2023, ora 18:00, lansarea volumelor de poezie „In illo tempore” (Editura Ex Ponto, 2022) și „Celelalte cinci degete” (Editura Ex Ponto, 2023) ale scriitoarei Mihaela MERAVEI

Aula Bibliotecii Județene Constanța Str. Mircea cel Bătrân, nr. 104A, Constanta

Comunicat de presă Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A, organizează Luni, 4 decembrie 2023, ora 18:00, lansarea volumelor de poezie „In illo tempore” (Editura Ex Ponto, 2022) și „Celelalte cinci degete” (Editura Ex Ponto, 2023) ale scriitoarei Mihaela MERAVEI, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România. „Fiecare nouă apariție editorială a Mihaelei Meravei a venit cu nuanțe sugestive convingătoare ale discursului liric și perspective de creație dintre cele mai