Autopublicare pe Amazon: Pași pentru a publica o carte

Cum sa publici o carte pe amazon

Costache ConstantinDeoarece au fost colegi din Filiala Dobrogea a USR care m-au întrebat dacă există și alte metode de a publica în străinătate, l-am rugat pe prietenul meu Steflea Petru, care ne ajută în mentinerea site-ul la un nivel ridicat, să caute procedura de „Self publishing” pe Amazon. Mi-a trimis-o și am decis să o punem pe acest blog pentru a fi ușor accesată de toți cei interesați.

Fie că sunteți un scriitor experimentat sau un autor în devenire, sa fi la cârma călătoriei literare va oferă o satisfacție imensă și vă deschide noi oportunități. Doar cu manuscrisul tău bine realizat și un strop de determinare, poți lăsa platforma Amazon să te ajute sa-ti publici prima carte in strainatate cu un buget aproape inexistent.

Introducere la Amazon Self-Publishing

În esență, autopublicarea se referă la autorii care supraveghează personal toate aspectele publicării cărților lor – de la scriere și editare până la marketing și distribuție. În mod tradițional, de aceste sarcini se ocupau edituri consacrate care ofereau contracte unor scriitori selectați. Cu toate acestea, acest sistem a lăsat adesea multe voci merituoase neauzite. De aceea, platforme precum Amazon Kindle Direct Publishing (KDP) vine in sprijinul acestor scriitori..

Accesibil de oriunde din întreaga lume, KDP le oferă autorilor un control deplin asupra procesului de publicare, simplificându-l în același timp în mod semnificativ. Tot ceea ce aveți nevoie este o carte scrisă impecabil și o viziune clară asupra modului în care doriți ca aceasta să ajungă la cititori. Imaginația este nelimitata atunci când vine vorba despre ce fel de material se poate publica – ficțiune, colecție de poezii, manuale tehnice – orice rezonează cu dumneavoastră! În cele din urmă, autopublicarea pe Amazon sparge barierele din sferele tradiționale de publicare – deschizând căi pentru povestitorii din întreaga lume.

Acum că am trecut pe lângă ceea ce presupune domeniul de autopublicare de la Amazon, haideți să aprofundăm modul în care acesta îi propulsează pe autorii aspiranți spre succes!

Beneficiile Amazon Self-Publishing

În ultimii câțiva ani, autopublicarea pe Amazon a apărut ca o alternativă la publicarea tradițională care merită luată în considerare. Având control asupra aproape fiecărui aspect al procesului de publicare, tot mai mulți autori consideră că avantajele sale sunt atractive și convingătoare.

În primul rând, unul dintre cele mai importante avantaje este controlul creativ complet. În calitate de autor care cooperează cu Amazon pentru autopublicare, dumneavoastră decideți totul, de la designul copertei cărții până la alegerile finale de editare. Editorii tradiționali au, de obicei, linii directoare care vă pot sufoca creativitatea, dar atunci când vă autopublicați pe Amazon, viziunea dvs. este cea care prinde viață.

În plus, să subliniem un alt beneficiu semnificativ – distribuția globală imediată. Deoarece Amazon operează la nivel mondial, odată ce cartea dvs. este publicată prin intermediul platformei lor, aceasta este instantaneu accesibilă pentru milioane de cititori din întreaga lume. Nu vă mai faceți griji cu privire la obținerea drepturilor internaționale .

Nu trebuie să neglijăm nici considerentele economice. Ratele ridicate ale redevențelor oferite de Amazon nu pot fi depășite cu ușurință. Spre deosebire de editurile tradiționale care oferă în jur de 10% – 15% redevențe pentru cărțile vândute; în schimb, autopublicarea pe Amazon oferă până la 70% redevențe pe vânzare, în funcție de strategia de preț pe care o selectați.

Un alt beneficiu de neegalat include un timp mai scurt de lansare pe piață. În general, publicarea tradițională durează între unu și doi ani după ce manuscrisul dvs. este acceptat; cu toate acestea, cu Kindle Direct Publishing (KDP) de la Amazon, cartea dvs. electronică digitală poate fi disponibilă în doar 72 de ore de la trimitere!

În cele din urmă, dar important, nu este uimitor termenul de valabilitate nelimitat? Spre deosebire de librăriile fizice, care au nevoie în mod constant de stocuri proaspete, limitând astfel durata de viață a fiecărei cărți pe un raft; Pe de altă parte, în modelul de autopublicare amazon, platformele digitale sunt nelimitate, crescând astfel longevitatea potențială a vizibilității și a oportunităților de vânzare a operei dumneavoastră.

În esență, adoptarea unei rute în care tehnologia întâlnește literatura prin intermediul unor platforme precum KDP nu numai că oferă o modalitate eficientă de a ajunge la audiențe globale, dar oferă, de asemenea, oportunități avansate, cum ar fi modificările în timp real, valorificarea recenziilor cititorilor, făcând astfel dintr-un potențial scriitor un vânzător eficient!

Cum se publica o carte pe Amazon Kdp (Amazon Self-Publishing)

Călătoria ta spre autopublicare cu Amazon începe aici. Urmareste pașii care te vor conduce la realizarea visului tău – să-ți vezi cartea publicată și disponibilă în întreaga lume.

Pasul 1: Creați un cont Amazon Kindle Direct Publishing (Kdp)

Primul pas pentru a publica singur pe Amazon este crearea unui cont Kindle Direct Publishing. Acesta servește ca o poartă de acces la cea mai mare piață de cărți electronice din lume. Navigați la pagina Site-ul KDP, faceți clic pe „Sign Up” și furnizați toate informațiile necesare.

Pasul 2: Adăugați un nou Kindle Ebook (Un „Titlu nou”)

După ce v-ați configurat contul, intrați în tabloul de bord al KDP și selectați „Create new Kindle ebook”. În calitate de autor, acesta va deveni spațiul dvs. creativ pentru gestionarea proiectelor actuale și explorarea celor viitoare.

Pasul 3: Setați limba principală

Precizați limba în care ați scris cartea. Engleza poate fi limba uzuala de circulatie internationala, dar nu vă faceți griji dacă cartea dvs. este în romana – Amazon se adresează diverselor comunități de cititori la nivel global.

Pasul 4: Introduceți titlul și subtitlul cărții dvs.

Urmează introducerea titlului și a subtitlului. Faceți-le atractive! Titlul ar trebui să fie evocator, dar precis, în timp ce subtitlurile oferă spațiu pentru elaborare sau pentru a crea intrigă cu privire la ceea ce cititorii vor avea de câștigat de pe urma cărții dumneavoastră.

Pasul 5: Introduceți numele autorului

Indicați aici numele autorului. Aveți posibilitatea de a alege între a vă folosi numele real, pseudonimul sau numele de marcă, în funcție de modul în care doriți să vă reprezentați în cercurile literare.

Pasul 6: Introduceți descrierea cărții dvs.

Descrieți ceea ce îi așteaptă pe viitorii cititori în mod concis, dar atrăgător, la rubrica „Descrierea cărții”. Gândiți-vă la ea ca la un trailer de film în cuvinte – prezentați personajele, faceți aluzie la anumite puncte ale intrigii, dar lăsați potențialii cititori să aștepte mai mult!

Pasul 7: Verificarea drepturilor de publicare

Ca parte a procesului de autopublicare pe Amazon, asigurați Amazon (și, prin urmare, cititorii dumneavoastră) că dețineți drepturile de autor necesare pentru conținut. Pentru lucrări originale, alegeți „Dețin drepturile de autor și drepturile de publicare necesare”.

Pasul 8: Alegeți-vă cuvintele cheie

Pentru a spori vizibilitatea cărții dvs. printre milioanele de titluri, selectați șapte cuvinte-cheie pe care cititorii le vor căuta probabil în legătură cu genul dvs. sau cu problemele pe care le abordează.

Pasul 9: Alegeți două categorii pentru cartea dvs.

Clasificați-vă lucrarea în două categorii care să reprezinte cel mai bine conținutul ei – ajutând Amazon să își organizeze vasta bibliotecă virtuală și ajutând potențialii cititori să vă descopere cartea în mod organic.

Pasul 10: Alegeți intervalul de vârstă potrivit (dacă este cazul)

În cazul în care cartea dvs. se adresează unui public tânăr, specificați un interval de vârstă. Un marcaj precis ajută părinții sau educatorii care caută materiale adecvate pentru nivelul de lectură al elevilor sau copiilor lor.

Pasul 11: Alegeți opțiunea de lansare a cărții dvs.

Capodopera ta este gata de lansare imediată sau cauți comenzi prealabile? Decideți între „Lansați-mi cartea acum” și „Puneți-mi cartea la dispoziție pentru precomandă”.

Pasul 12: Selectați drepturile DRM

Această alegere se axează pe protejarea cărții dvs. împotriva distribuției neautorizate. Activarea gestionării drepturilor digitale protejează proprietatea intelectuală, dar poate limita anumite utilizări de către cumpărătorii legitimi – alegeți cu atenție!

Pasul 13: Încărcați cartea dvs.

Este timpul acum să vă introduceți manuscrisul pe platforma KDP! Urmați instrucțiunile din secțiunea „Încărcați manuscrisul pentru cărți electronice”, găsind favorabil fie formatul DOCX, fie EPUB, în principal datorită universalității lor.

Pasul 14: Încărcați coperta cărții dvs.

Orice carte bună merită o copertă captivantă – încarcă-o pe a ta! Dacă încă mai aveți îndoieli cu privire la aspectul estetic, explorați Instrumentul propriu de creare a coperților de la Amazon care oferă șabloane personalizabile.

Pasul 15: Previzualizați cartea dvs.

Înainte de a face saltul final, examinați cum va apărea cartea dvs. pe dispozitivele Kindle folosind instrumentul Amazon Previewer. Rectificați eventualele erori de formatare și asigurați-vă că totul se aliniază cu viziunea dvs.

Pasul 16: ISBN și editorul

Amazon furnizează gratuit un Kindle specific Kindle Numărul internațional standard al cărții (ISBN) pentru cărți electronice. Dacă aveți o editură, introduceți numele acesteia la rubrica „Publisher”. În caz contrar, lăsați-l gol.

Pasul 17: Săriți peste KDP Select pentru moment (îl puteți adăuga mai târziu)

Pentru autorii debutanți sau pentru cei care nu cunosc KDP, amânați înscrierea la KDP Select până când vă familiarizați cu operațiunile generale ale platformei.

Pasul 18: Alegeți teritoriile dvs.

Următoarea decizie implică selectarea teritoriilor. Exercitați controlul asupra locurilor în care poate fi vândută cartea dumneavoastră – Drepturile la nivel mondial oferă o marjă maximă de distribuție, dacă legislația privind drepturile de autor permite acest lucru.

Pasul 19: Alegeți redevența și prețul dvs.

În cele din urmă, în această etapă de autopublicare pe amazon, stabiliți ratele de redevență. Amazon oferă opțiunile 35% sau 70%, fiecare dintre ele purtând condițiile respective privind limitele de preț sau limitările geografice. Respectați aceste linii directoare și apăsați „Save & Publish” – felicitări, aici începe munca dumneavoastră de autor pe Amazon!

Alte întrebări frecvente despre auto-editare pe Amazon

Curiozitatea este un produs secundar natural al inovării și al învățării. Așadar, nu este de mirare că autorii în devenire au o mulțime de întrebări atunci când explorează domeniul autopublicării pe Amazon. Pentru a vă ține la curent, vom desluși două întrebări arzătoare referitoare la publicarea tradițională în urma unei lansări pe Amazon și la opțiunile software pentru crearea de cărți.

Puteți folosi un editor tradițional după ce ați fost pe Amazon?

Cei mai mulți autori noi își fac griji dacă publicarea operei lor pe Amazon Kindle Direct Publishing (KDP) le va afecta șansele de a se adresa mai târziu editorilor tradiționali. Răspunsul simplu este: da, vă puteți înscrie la o editură convențională chiar și după ce v-ați autopublicat cartea pe Amazon.

Cu toate acestea, este esențial să înțelegeți că, la publicarea cu KDP, cartea dvs. electronică devine obiectul unei exclusivități de 90 de zile în cadrul Kindle Unlimited și Kindle Owners’ Lending Library. Dar ce înseamnă acest lucru pentru scriitorii aspiranți? În această perioadă, versiunile digitale sau tipărite nu pot fi vândute prin intermediul altor platforme – dar pot fi în continuare promovate ca material promoțional sau vândute fizic în locuri locale.

După aceste 90 de zile, vă rezervați drepturile depline asupra operei dumneavoastră, ceea ce vă permite să vă adresați editorilor tradiționali fără niciun obstacol contractual din partea KDP. De asemenea, este demn de remarcat modul în care succesul cu Amazon vă poate crește de fapt dorința în rândul editorilor de renume. Un record ridicat de vânzări sau recenzii excelente ar putea să vă propulseze manuscrisul în brațele primitoare ale editurilor tradiționale!

Amazon Book Publishing Software

Ca parte a sistemului său robust de asistență pentru autor pentru autopublicarea pe amazon, sunt disponibile mai multe soluții software pentru a vă asigura că crearea capodoperei dvs. este cât se poate de ușoară.

 1. Kindle Creați: Acest instrument gratuit le permite autorilor să transforme fișierele word în cărți electronice profesionale concepute special pentru formatele Kindle. Cu teme și stiluri încorporate, acest software simplifică procesul și garantează o experiență atractivă pentru cititor.
 2. Kindle Comic Creator: Pentru cei care au o înclinație vizuală în ceea ce privește poveștile – în special cărțile de benzi desenate sau romanele grafice – acest software este partenerul dumneavoastră perfect. Acesta optimizează în mod eficient ilustrațiile pentru caracteristicile unice disponibile pe dispozitivele și aplicațiile Kindle.
 3. Kindle Kids’ Book Creator: Un instrument dedicat pentru a crea cărți pentru copii pe măsură, însoțite de pop-up-uri și ilustrații atractive – toate acestea reușesc să capteze atenția publicului tânăr.
 4. Kindle Previewer: Nu este strict un instrument de creație, dar este totuși un pas esențial în autopublicarea, Kindle Previewer vă permite să vedeți cum va arăta cartea dvs. pe diferite dispozitive înainte de publicare.

Adoptarea acestor instrumente în călătoria dumneavoastră de autopublicare poate îmbunătăți produsul final și poate oferi o experiență de lucru manual plină de satisfacții pe parcurs. Asigură-te că găsești cel care se potrivește cel mai bine stilului tău narativ și începe să dai viață acelor povești vibrante pe care le adăpostești în tine!

Costurile de auto-editare pe Amazon

Alegerea autopublicării pe Amazon poate fi o metodă extrem de rentabilă pentru a vă lansa cartea. Oferă acces gratuit la milioane de cititori, ceea ce îi ajută pe autorii în devenire cu resurse financiare limitate. Cu toate acestea, navigarea pe această cale va necesita totuși un anumit nivel de investiții.

Inițial, costul cel mai semnificativ este adesea legat de pregătirea manuscrisului dumneavoastră pentru publicare. Aceasta include, în general, fonduri puse deoparte pentru servicii profesionale de editare și corectare. Având în vedere competitivitatea de pe piața literară de astăzi, calitatea trebuie să rămână o prioritate absolută – o simplă verificare ortografică nu va fi suficientă.

Citește și: „Încearcă să te uiți în continuare: Editare și corectare: Importanță, diferențe și sfaturi

În al doilea rând, nu puteți subestima puterea primei impresii – coperțile atractive ale cărților vând cărți! Angajarea unui grafician profesionist ar putea să vă crească semnificativ vânzările și să atragă mai mult public către capodopera dumneavoastră.

De asemenea, este esențială nevoia unei descrieri bine structurate și atractive a cărții – rețineți că nici contractarea unor buni copywriteri nu este ieftină. Cu toate acestea, este esențial să le prezinți potențialilor cititori un impuls agonizant de a cumpăra sau descărca lucrarea ta după ce ai citit sinopsisul acesteia.

În plus, achiziționarea unui Numărul internațional standard al cărții (ISBN) se adaugă la costurile de autopublicare, deși acest lucru poate fi opțional, în funcție de reglementările locale și de alegerea personală.

Iată o defalcare aproximativă:

 1. Editare și corectare: Aceste servicii se asigură că erorile gramaticale nu vă strică călătoria ca autor.
 2. Design de copertă: Un design de copertă convingător joacă un rol important în a-i determina pe oameni să cumpere sau să descarce cartea dumneavoastră.
 3. Descrierea cărții: Un sinopsis ispititor atrage potențialii cititori.
 4. Achiziționarea ISBN: Deși este opțională, în funcție de circumstanțe, deținerea unui ISBN exclusiv vă oferă mai mult control asupra metadatelor cărții dumneavoastră.

Marketingul ar trebui, de asemenea, să fie luat în considerare printre aceste cheltuieli, deoarece, chiar dacă platforma vă poate expune la milioane de ochi din întreaga lume, pentru a ieși în evidență din mulțimea tumultuoasă este nevoie de o planificare strategică, împreună cu o finanțare adecvată în spatele campaniilor de publicitate specifice.

În mod evident, deși autopublicarea pe Amazon elimină anumite costuri asociate cu metodele tradiționale de publicare, nu face ca această călătorie să fie complet gratuită. Trebuie să bugetezi suficient pentru aceste cheltuieli previzibile, deoarece reducerea cheltuielilor ar putea pune în pericol potențialul tău succes în lumea autopublicării. Cartea dumneavoastră proverbială ar fi putut fi scrisă cu un buget foarte mic, dar pentru a-i oferi cele mai bune șanse de succes este nevoie de ceva mai multe investiții decât creativitatea de bază și abilități narative excepționale.

Strategii de marketing pentru cărțile publicate  pe Amazon

Unul dintre avantajele autopublicării pe Amazon este că aveți control total asupra strategiilor de marketing. Dar nu lăsați această responsabilitate să vă descurajeze. Din experiența noastră, un amestec de implicare personală și tactici bazate pe date poate duce la succes.

Construiți o platformă puternică de autor

Înainte de a ajunge pe rafturile digitale, este esențial să aveți o platformă de autor stabilită. Aceasta ar putea include un site web profesional, un blog activ sau o prezență solidă în rețelele de socializare. Este spațiul în care potențialii cititori pot ajunge să vă cunoască nu doar ca autor, ci și ca lider de opinie în genul sau nișa dumneavoastră.

Profitați de publicitatea online

O altă abordare puternică implică utilizarea instrumentelor de publicitate online. Atât Amazon Ads, cât și Meta Ads (Facebook și Instagram) oferă reclame direcționate, concepute special pentru cărți – acestea vă permit să ajungeți direct la persoanele care ar putea fi interesate de lucrarea dvs. pe baza obiceiurilor și intereselor lor de lectură. O investiție atentă în astfel de reclame țintite poate contribui la creșterea vizibilității și, sperăm, a vânzărilor.

Utilizați marketingul prin e-mail

Marketingul prin e-mail rămâne una dintre cele mai eficiente metode atunci când vine vorba de vânzarea de cărți online. Construirea unei liste de e-mailuri cu cititori dedicați care sunt entuziasmați de ceea ce urmează să scrieți se dovedește extrem de benefică atunci când lansați cărți noi.

Implică-te cu Kindle Unlimited

Kindle Unlimited este un serviciu de abonament oferit de Amazon prin care cititorii plătesc lunar pentru acces nelimitat la orice carte din cadrul programului. Dacă cartea dvs. este înscrisă în KDP Select, despre care am discutat mai devreme, cartea dvs. devine disponibilă pe Kindle Unlimited în mod automat, oferindu-i operei dvs. o mai bună vizibilitate în rândul abonaților care citesc frecvent.

Solicită recenzii în mod autentic

După ce cineva a citit cartea dumneavoastră, încurajați-l să lase o recenzie. Recenzile pozitive influențează semnificativ deciziile de cumpărare ale altor clienți, oferind în același timp validarea pentru viitoarele eforturi de promovare.

Aceste strategii – combinate cu o perseverență răbdătoare – le vor oferi autorilor aspiranți, ca și dumneavoastră, un avantaj în timp ce vă scufundați în lumea autopublicării pe Amazon, asigurându-vă nu numai că veți fi publicat, ci și citit pe scară largă și apreciat pentru munca dumneavoastră.

Gânduri finale pe Amazon și auto-editare

Intrarea în aventura autopublicării unei cărți pe Amazon este cu adevărat un proces interesant. Fie că ați decis să vă împărtășiți cunoștințele într-un anumit domeniu, să dați frâu liber poveștilor voastre imaginative în lume sau poate să oferiți inspirație prin lecții de viață, autopublicarea deschide un univers plin de potențial autonom.

La prima vedere, călătoria poate părea descurajantă. Acest lucru poate fi valabil mai ales dacă acesta este primul tău pas în autopublicarea pe Amazon, deoarece multe sarcini necesită atenție la detalii și o răbdare substanțială. Cu toate acestea, nu uitați că fiecare parte a procesului reprezintă o altă bucată din pânza literară pe care o creați.

Amazon a democratizat în mod eficient publicarea cu platforma sa Kindle Direct Publishing (KDP), permițând autorilor ca noi să ocolească portarii tradiționali care, altfel, ar fi refuzat manuscrisele noastre. La rândul nostru, trebuie să ne amintim că, odată cu o mare putere, vine și o mare responsabilitate – succesul sau eșecul cărților noastre depinde în mare măsură de cât de mult efort depunem.

Pe parcursul efortului tău creativ, vor exista invariabil unele provocări:

 1. Concurență acerbă în cadrul anumitor genuri.
 2. Necesitatea unor strategii de marketing puternice și a unor cunoștințe SEO.
 3. Costurile asociate cu designul unei coperte de calitate, servicii de editare, printre altele.

Cu toate acestea, este esențial să le recunoaștem nu ca pe niște bariere, ci ca pe niște oportunități interesante de creștere și dezvoltare în călătoria dumneavoastră pentru a deveni un autor de succes.

În plus, nu lăsați ca blocajele temporare ale scriitorului sau teama să vă împiedice să progresați; aveți gânduri și perspective individuale unice care merită împărtășite! Rămâneți fermi în a îmbrățișa atât minunile, cât și încercările care însoțesc această aventură – toate acestea contribuie cu experiențe valoroase la perfecționarea abilităților atât ca autor, cât și ca antreprenor.

În plus, continuați să învățați despre noile tactici de vizibilitate într-un ocean de conținut digital – nu uitați: tehnologia crește cu pași repezi în fiecare zi, așa că profitați de ea în mod eficient – la fel ca și autopublicarea însăși!

În cele din urmă, nu încetați niciodată să puneți întrebări atunci când este necesar; numeroase platforme oferă sprijin din partea altor autori independenți care trec prin dificultăți similare în cadrul propriilor lor eforturi.

Pentru a porni în călătoria autopublicării pe Amazon este nevoie de rezistență, creativitate și un impuls fervent. Cu toate acestea, oferă, de asemenea, un moment antrenant în care ideile dvs. își pot găsi expresia și, în cele din urmă, pot ajunge la un public global. Așadar, săriți în apă! Mergeți înainte! Savurați fiecare pas al acestei odisei literare – pentru că nu este vorba doar de cartea pe care o veți avea la final; ci și de experiența îmbucurătoare și de lecțiile neprețuite descoperite de-a lungul acestui drum unic. Scriere fericită!

Pentru ilustratii sunt o serie de alte softuri care te ajuta fara cunostinte de grafica sa realizezi coperti si ilustratii profesionale pentru cartea ta. Amintesc aici doar Mind the Graph care este un instrument cu ajutorul căruia poti crea cu ușurință imagini precise din punct de vedere științific pentru cărți și toate celelalte publicații. Răsfoiți peste 75.000 de ilustrații  din peste 80 de domenii populare, trageți-le și fixați-le în canva și creați modele frumoase în câteva minute. Înscrieți-vă gratuit și începeți să creați .

Costache Constantin