Left Sidebar

Costache Constantin

Constantin Costache – Pseudonim Captain C Născut: ziua 28 luna octombrie, anul  1957,  localitatea Rândunica (Congaz), Com M.Kogălniceanu,județul Tulcea,  de profesie Comandant de cursă lungă, Membru al Uniunii Scriitorilor din România –Filiala Dobrogea, Membru al Comitetului director.A publicat primul text literar în revista Suplimentul literar – artistic al ziarului Scînteia Tineretuluinumărul 48(219) anul 1985.În 1986 și 1987 a publicat în Revista Luceafărul. În 1986 a câștigatconcursul de debut al editurii

Costache Constantin

Vă plac poveștile? Că sunt cele din 1001 de nopți, povestile lui Creangă sau mai elevatele povești ale lui Hemingway, Thor Hayerdahl, Jack London, Joshua Slocum, Kafka, Aldous Huxley etc sunt scrieri în care autorii lor transmit ce si-au propus spunând o poveste.  Că este una trăită, inspirată din fapte reale sau inventată povestea îmbracă în straie frumoase un schelet de idei și principii care fără acele straie ar fi

Ritualul scrisului

Poate că ,,inițiatorului anchetei” i-a venit această idee din ,,Tratatul de inspirație” al lui Marin Sorescu, din care voi reda câteva scurte citate. Ce declanșează procesul scrisului? Sorescu: ,,Brâncuși mărturisea undeva că înainte de a începe o lucrare, postea câteva zile: spre a putea intra, cu cugetul curat, înstarea de creație.”Eu mă simt mai bine îngropat în cărți, cu postere de scriitori pe pereți, precum sfinții în biserică, dar, consider